Decizie definitivă în cazul lui Vasile Blaga: fostul liberal rămâne sub control judiciar

Postat la: 03.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Decizie definitivă în cazul lui Vasile Blaga: fostul liberal rămâne sub control judiciar

Vasile Blaga rămâne sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență, a decis definitiv luni Curtea de Apel București. Curtea de Apel București a respins o contestație depusă de Blaga, după ce acesta primise o decizie nefavorabilă și la instanța de fond - Tribunalul București, scrie Agerpres.

La plecarea din sediul instanței, Blaga a fost întrebat de jurnaliști dacă ar fi de acord să facă un denunț sau să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției în acest dosar. "Dacă sunt nevinovat? Eu, denunțuri și acord de recunoaștere? Ce să recunosc, dacă nu am greșit. Eu nu am greșit. Sunt nevinovat", a răspuns Blaga. Pe de altă parte, el a refuzat să comenteze condamnarea primită în instanță de Elena Udrea și a spus că nu ar fi candidat la conducerea PNL, chiar dacă nu avea acest dosar, pentru că "este rândul unor oameni mai tineri", dar că "poate să îi ajute". Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploiești, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale.

"În perioada 2011 - 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale", afirmă procurorii. Potrivit DNA, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul fostului primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan și 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...