"Dacă nu ne arestează pe toţi, vom dezbate în Parlament propunerile lui Tudorel Toader", declara Liviu Dragnea

Postat la: 29.08.2017 13:34 | Scris de: ZIUA NEWS

În România legile se aprobă şi se dezbat în Parlament, cel puţin deocamdată, a afirmat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu referire la legile Justiţiei, dar şi la poziţia DNA care a anunţat că procurorii anticorupţie resping majoritatea propunerilor de modificare a acestor acte normative, prezentate de ministrul Tudorel Toader.

"Cu toate astea, dacă nu ne arestează pe toţi, sau mă rog, să mai rămână unii dintre noi care să încerce să dezbată în Parlament, pentru că încă în România legile se dezbat şi se aprobă în Parlament. Deocamdată", a declarat Liviu Dragnea. Referindu-se la recentele proteste de stradă, liderul PSD spune că trebuie ţinut cont de ceea ce doreşte întreaga societate.

"Trebuie să ţii cont de tot poporul român, din câte cred eu, şi cred că, înainte de toate, trebuie să ţinem cont de ceea ce se doreşte la nivelul întregii societăţii, de ceea ce vor spune corpurile profesionale din acest sistem, vom asculta absolut toate argumentele, indiferent că vor fi prezentate cu patimă sau cu mai puţină patimă, pentru că până la urmă Parlamentul decide. Şi, în final, preşedintele promulgă sau întoarce înapoi. Dar dezbaterea parlamentară va începe după ce vor fi ascultate toate argumentele şi sigur că acele argumente vor putea fi repetate şi în timpul dezbaterilor parlamentare. Nu vreau să comentez prea mult despre proteste, nu am înţeles foarte mult care era de fapt principalul motiv, dacă şi creşterea vârstei de acces în magistratură a reprezentat un punct de supărare pentru anumite instituţii, pentru mine chiar este foarte ciudat, adică totuşi un om care este pus să judece, să hotărască destinul altui om o poate face la o vârstă foarte fragedă, cred că în alte ţări nu se întâmplă aşa. Dar, sigur, dacă vor fi argumente foarte serioase, poate ducem accesul foarte jos, adică să fie şi mult mai tineri să aibă acces în magistratură", a detaliat Liviu Dragnea. Potrivit acestuia, ministrul Justiţiei a dat dovadă de respect pentru CSM.