Cristian Rizea părăseşte PSD şi se alătură PRU, acuzând că Dragnea vrea condamnarea sa la închisoare

Postat la: 30.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Cristian Rizea părăseşte PSD şi se alătură PRU, acuzând că Dragnea vrea condamnarea sa la închisoare

Deputatul Cristian Rizea, trimis în judecată pentru corupţie, a părăsit luni PSD, alăturându-se formaţiunii lui Bogdan Diaconu, PRU, şi spune că nu poate poate rămâne alături de social-democraţii pentru că ei sunt conduşi de un lider care l-a împiedicat să candideze la Primăria Sectorului 5 şi acum vrea ca Rizea să ajungă la închisoare.

"După 16 ani ca membru activ PSD am ales să întru într-o nouă familie politică, Partidul România Unită, condus de prietenul meu Bogdan Diaconu! Chiar dacă las în urmă foarte mulţi prieteni şi colegi, mă bucur că parte dintre ei îi voi regăsi aici în PRU! Din păcate nu aş mai fi putut rămâne într-un PSD condus de cineva care nu doar că a făcut tot posibilul pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Sectorului 5, dar s-a gândit că trebuie să plătesc chiar cu închisoarea pentru asta!", scrie Rizea, pe Facebook.

El susţine astfel din nou că dosarul în care este trimis în judecată are conotaţii politice, dar refuză să dea alte explicaţii, spunând că nu este încă momentul. „Foarte curând (în cursul acestui an) va veni momentul când veţi afla ADEVĂRUL în ceea ce priveşte dosarul meu! (...) Din păcate în acest moment nu pot spune mai multe", mai scrie Rizea, susţinându-şi nevinovăţia şi repetând că nu a cerut şi nici nu a primit foloase necuvenite. În 22 martie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cristian Rizea, alături de omul de afaceri american Lucian Colţea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Cristian Rizea este judecat pentru trafic de influenţă, două fapte de spălare de bani în formă continuată şi două fapte de influenţare a declaraţiilor, iar Lucian Colţea este acuzat de cumpărare de influenţă şi două fapte de spălare de bani. Cristian Rizea a fost suspendat din funcţia de preşedinte al filialei PSD Sector 5, în luna februarie, după ce acesta intenţionase să organizeze un miting împotriva lui Robert Negoiţă. În ultimele zile, mai mulţi membri PSD au trecut la PRU. Printre aceştia, deputatul PSD Marius Manolache, finul fostului premier Victor Ponta, dar şi fostul purtător de cuvânt al Cabinetului său, Mirel Palada, alături de alţi doi deputaţi PSD şi PMP.

loading...
PUTETI CITI SI...