Congresul PSD - Cine intră în lupta pentru eșalonul II. Ultima zi pentru depunerea candidaturilor

Postat la: 08.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Congresul PSD - Cine intră în lupta pentru eșalonul II. Ultima zi pentru depunerea candidaturilor

Termenul de depunere a candidaturilor pentru Congresul PSD expiră astăzi, la ora 16:00. Majoritatea organizaţiilor judeţene ale PSD şi-au desemnat candidaţii pentru funcţiile de conducere din partid, care vor fi votaţi la Congresul Extraordinar din 10 martie. Lista celor care şi-au depus candidatura va fi validată vineri, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional (CEx).

Liviu Dragnea vrea ca Viorica Dăncilă să fie numărul doi în partid așa că premierul își depune candidatura pentru funcția de președinte executiv. Are de partea sa cea mai putrenică organizație din țară - filiala PSD București, condusă de primarul capitalei, Gabriela Firea. Din tabăra anti-Dragnea și-a depus candidatura Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății.

Lui Niculae Bădălau, actualul președinte executiv, Dragnea i-a promis funcția de președinte al Consiliului Național, potrivit unor surse din conducerea PSD. Mihai Fifor va renunța la această poziție și va candida pentru o funcție de vicepreședinte PSD. În total, sunt 16 funcții de vicepreședinți, câte un bărbat și o femeie, pe fiecare regiune. Regiunea București Ilfov, de exemplu, îi va avea candidați pe Gabriela Firea și Robert Negoiță. Acest sistem de alegeri i-a nemulțumit unii social-democrați.

Regula e că fiecare organizație poate propune un singur membru, iar PSD Argeș îl susține pe președintele filialei, Șerban Valeca. Valeca îl va avea drept contracandidat în regiunea Muntenia pe Adrian Țuțuianu, președintele PSD Dâmbovița. Termenul limită până la care se pot depun candidaturile pentru funcțiile de conducere e joi, la ora 16.

loading...
PUTETI CITI SI...