Congresul "Liviu Dragnea". Organizaţiile PSD se întrec în rezoluţii de "susţinere deplină şi necondiţionată" a şefului partidului

Postat la: 04.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Congresul

Cu o săptămână înaintea Congresului PSD, social-democraţii din ţară îşi declară deja susţinerea „deplină şi necondiţionată" pentru Liviu Dragnea, care anunţase că va cere un vor de reconfirmare la evenimentul din 10 martie.

Mai multe organizaţii PSD au votat deja rezoluţii „în unanimitate" în care îşi anunţă decizia de susţinere a actualului preşedinte al partidului, întrecându-se în a-l lăuda pe Dragnea pentru rezultatele sale. „Prin rezoluţia de susţinere a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, social-democraţii maramureşeni şi-au arătat totala susţinere pentru cel care a obţinut, la cârma acestei formaţiuni politice rezultate remarcabile, care a reuşit să menţină unitatea în partid şi, mai ales, să lupte alături şi în fruntea echipei PSD, pentru asigurarea unei guvernări performante", se arată într-un comunicat al PSD Maramureş.

Acelaşi ton şi la Caraş Severin, Hunedoara şi Alba. „Organizaţia judeţeană Hunedoara a Partidului Social Democrat îl susţine necondiţionat pe domnul Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al PSD", se arată în textul rezoluţiei ce a fost votată de membrii PSD la Conferinţa judeţeană. „Delegaţia PSD Alba merge la Congres cu un mesaj de unire şi îi invită pe toţi social democraţii din România la Alba Iulia de 1 Decembrie", se arată într-un comunicat al organizaţiei judeţene.

Filiala din Buzău, condusă de fostul vicepremier Marcel Ciolacu, se aliniază şi ea în spatele şefului partidului. „Susţinem în continuare Guvernul, programul de guvernare şi pe preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Personal, am respectat deciziile luate de partid şi le voi respecta întotdeauna", a declarat Ciolacu.

Şi PSD Botoşani îşi exprimă susţinerea deplină pentru continuarea mandatului actualei conduceri a PSD. „Liviu Dragnea este primul preşedinte al PSD care s-a implicat în elaborarea, implementarea şi monitorizarea unui program de guvernare ambiţios, prin care s-au adus beneficii pentru fiecare categorie socială şi profesională din ţara noastră", se arată rezoluţia vortată de organizaţia din Botoşani.

Cu unanimitate s-au votat rezoluţiile de susţinere şi la Suceava, Braşov, Constanţa şi Dolj. „S-a adoptat, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care social-democraţii constănţeni îşi reafirmă încrederea şi sprijinul total pentru preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea", se arată într-un comunicat de presă al PSD Constanţa, în vreme ce pesediştii doljeni îl laudă pe şeful partidului „pentru rezultatele obţinute la ultimele alegeri parlamentare şi pentru îndeplinirea obiectivelor asumate prin programul de guvernare".

Pe 21 februarie PSD a deciz ca pe 10 martie să aibă loc Congresul extraordinar al partidului, care se va desfăşura la Sla Palatului. Mâine va avea loc un Comitet Executiv pentru a stabili ultimele detalii. „La CExN se va discuta dacă se vor face alegeri, dacă se va schimba structura BPN, dacă mai sunt alte modificări, ce modificări au fost propuse la Statut", a precizat purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

loading...
PUTETI CITI SI...