Comisia Juridică a Senatului a respins graţierea abuzului în seviciu şi a conflictului de interese

Postat la: 04.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Comisia Juridică a Senatului a respins graţierea abuzului în seviciu şi a conflictului de interese

Comisia juridică a reluat discuţiile pe proiectul de lege, şi au decis, prin vot, să respingă graţierea abuzului în serviciu. Au fost doar 5 voturi pentru din 11 - trei PSD, unul de la UDMR si UNUl de la ALDE. Doi senatori PSD nu au votat "pentru" - Robert Cazanciuc si Adrian Diaconu. Totodată, s-a respins şi graţierea conflictului de interese.

Miercuri, senatorii jurişti au adoptat un amendament prin care vor fi grațiați şi cei condamnați pentru corupție. Grațierea nu se aplică recidiviştilor şi celor care nu achită prejudiciul în termen de doi ani. Ulterior, aproximativ o mie de persoane au protestat, miercuri seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de amendamentul adoptat în Comisia Juridică din Senat, care prevede graţierea persoanelor condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă.

"Comisia juridică a Senatului a adoptat, miercuri, cu 5 voturi "pentru" (PSD şi ALDE) şi 3 "împotrivă" (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. DATI SHARE MASIV! Trebuie sa ne aparam tara de hoti".

Reamintim că au trecut trei luni de când aproximativ 600.000 de oameni au ieșit în stradă atât în București, cât și în alte orașe din țară, pentru a protesta față de decizia Guvernului de a adopta noaptea, pe furiș, un proiect de Ordonanță de Urgență privind modificarea legislației penale care i-ar fi scăpat de închisoare pe cei acuzați de anumite fapte de corupție.

 

loading...
PUTETI CITI SI...