Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009 intră la vot final, marți, în plenul reunit al Parlamentului

Postat la: 08.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009 intră la vot final, marți, în plenul reunit al Parlamentului

Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009 intră la vot final, marți, în plenul reunit al Parlamentului. Anunțul a fost făcut la Parlament de președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea.

„Mâine, după intervenţia preşedintelui în plenul reunit, va fi un plen reunit în care se va hotărî înfiinţarea comisiei, componenţa, obiectivele şi modificări la Regulamentul comun", a precizat luni Dragnea. Comisia pentru regulament a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil, săptămâna trecută, modificărilor care prevăd obligativitatea persoanelor solicitate de a se prezenta la comisiile de anchetă parlamentară, în caz contrar riscând sancţiuni.

Eugen Nicolicea, președintele comisiei a explicat că o propunere legislativă similară, care modifica legea Statutului deputaţilor şi senatorilor, a fost aprobată marţi în Comisia de statut, iar acum trebuie pusă în concordanţă cu Regulamentul Camerei Deputaţilor. Parlamentul a amânat deja cu o săptămână înființarea comisiei de anchetă privind alegerile prezidențialele din 2009, când Traian Băsescu a câștigat al doilea mandat de șef al statului. PSD a cerut, săptămâna trecută, în plen retrimiterea la comisie pentru o săptămână a raportului, pentru redefinirea obiectivelor comisiei. Propunerea PSD a fost votată cu 278 de voturi pentru și 17 împotrivă.

loading...
PUTETI CITI SI...