Codrin Ștefănescu: PSD va da amnistie pentru a face dreptate până la capăt

Postat la: 07.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Codrin Ștefănescu: PSD va da amnistie pentru a face dreptate până la capăt

Codrin Ștefănescu a precizat că amnistia va fi dată deoarece trebuie „să facem dreptate până la capăt".

„Vor fi modificate codurile prin Ordonanţă. Va fi şi amnistia dată. O să facem dreptate până la capăt. Până la capăt înseamnă până la capăt. Cel puţin toate lucrurile astea, inclusiv războiul nostru, nu cu multinaţionale, ci cu companiile şi cu interesele şi grupurile străine care îşi bat joc de ţară şi uită să îşi plătească taxele şi impozitele aici şi care, culmea, au susţinători din partea #rezist, din partea lui Soros, din partea lui Iohannis, din partea unei camarile de la PNL şi USR", a afirmat Codrin Ştefănescu, duminică seară, la postul România Tv.

Codrin Ștefănescu a precizat că PSD nu alungă din România companiile multinaţionale, însă nu i se pare normal ca o companie care a avut rulaj de miliarde de euro să plătească impozit de numai 1500 de lei.

„Noi nu gonim multinaţionalele. Nu pleacă nimeni de la măcelărie, dar nu-mi poţi spune că ai avut un rulaj de nu ştiu câte miliarde de euro şi ai plătit impozit 1500 de lei. Nu se poate să îţi baţi joc de o naţiune sub forma asta. Războiul este legat de interesul de a păstra România pentru români şi suntem, în momentul de faţă, singurul partid românesc", a subliniat secretarul general al PSD.

Potrivit Mediafax, la finele anului 2018, premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-o discuţie informală cu presa, că ea nu a văzut un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru amnistie şi graţiere, însă nu va accepta un astfel de act normativ dacă nu este asumat de ministrul Justiţiei şi bine analizat de şeful Guvernului.

Ulterior, în prima zi a acestui an, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că are o bună relaţie cu premierul Viorica Dăncilă şi că înţelege afirmaţia sa potrivit căreia ar accepta un proiect de OUG pe amnistie şi graţiere dacă e asumat de MJ, deoarece orice iniţiativă are nevoie de avizul Ministerului Justiţiei înainte de a ajunge la Guvern.

loading...
PUTETI CITI SI...