Codrin Ștefănescu: Ideea plângerii pentru trădarea interesului național pentru Iohannis nu a dispărut

Postat la: 04.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Codrin Ștefănescu: Ideea plângerii pentru trădarea interesului național pentru Iohannis nu a dispărut

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, joi, pentru Mediafax, că social-democrații nu au abandonat ideea de a depune pe numele președintelui Klaus Iohannis o plângere pentru trădarea interesului național și încă analizează oportunitatea suspendării din funcție a șefului statului.

"Această idee (a depunerii plângerii pentru trădarea interesului național - n.r.) nu a dispărut. Se discută inclusiv variante legate de suspendarea lui Klaus Iohannis, pentru că nu poți să mergi la nesfârșit cu un președinte care pur și simplu nu vrea să-și exercite mandatul, în condițiile în care trebuie să aplice legile, Constituția și deciziile CCR, pe care le încalcă fără nicio problemă. Concluzia pe care o tragem noi este că Werner Klaus Iohannis dorește cu ardoare să fie suspendat - habar nu am cine dintre consilierii lui sau ce consultanți interni sau externi l-au învățat strategia asta, dar care este foarte proastă pentru că, blocând tot, nu poți să te mai gândești la viitorul mandat de președinte sau de candidat, ci te gândești la cât suferă o națiune întreagă prin ceea ce face el. Aceste acte de sfidare sunt decizii anti-interesul național", a declarat secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu.

El a mai spus că președintele Iohannis a semnat decretele pentru vacantarea funcțiilor de la Transporturi și Dezvoltare Regională fiind obligat de Curtea Constituțională.

"A semnat decretele pentru l-a obligat Curtea Constituțională, dar deși Curtea a spus de îndată, la el a însemnat aproape 20 de zile. După decretul de vacantare a celor două posturi de miniștri nu a nominalizat propunerile pe care le-a făcut primul ministru. Prin urmare avem în momentul de față conducerea rotativă a Consiliului Uniunii Europene și două posturi miniștri lipsă, adică lșa reuniunile consiliilor de miniștri pe zona de Transporturi și Dezvoltare România nu o să aibă pe nimeni. Werner Klaus Iohannis face în continuare ceea ce și-a propus să facă, adică să saboteze nu guvernul României sau coaliția care guvernează, ci România întreagă, pentru că presa europeană și internațională nu vorbește despre președinția rotativă preluată de PSD, ci de România, iar ceea ce face el e împotriva intereselor naționale. Acesta este un punct suplimentar în privința trădării interesului național", a adăugat liderul PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut, în decembrie, deputaţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis.

„Pe deasupra tuturor este Iohannis, care într-un mod prin care trădează interesele României, spune de foarte mult timp că Guvernul României, că România, nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Asta este act de trădare a intereselor naţionale ale acestei ţări practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Drăghici. Domnule Mircea Drăghici, împreună cu domnul Iordache, care este prieten la cataramă cu domnul Iohannis, şi cu sprijinul de specialitate a domnului Toader, va rog ca după anul nou, să depuneţi acea plângere pentru înalta trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis. Sprijin de specialitate, sprijin de specialitate, noi tot ce facem PSD, facem la vedere. Sunt lucruri pe care nu le facem şi pentru care suntem puşi să dăm socoteală, dar pentru alte ape care le facem. România, oameni buni, stimaţi colegi, are nevoie de o voce sănătoasă, de o voce clară, o voce puternică, o voce românească, care să spună Europei, care să spună lumii ce se întâmplă în această ţară, ce vrem să facem în această ţară, ce facem pentru români, ce facem pentru capitalul românesc şi pentru economia românească", a spus atunci Liviu Dragnea.

loading...
PUTETI CITI SI...