Cine votează Partidul Realitatea

Postat la: 12.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine votează Partidul Realitatea

Analiza calitativă a sondajului realizat de CURS la comanda GeoPOL indica elemente interesante legate de cei care ar vota Partidul Realitatea la alegerile europarlamentare de anul viitor.

Astfel, bărbaţii ar vota preponderent, în proportie de 22%, comparativ cu femeile, 13%.

Cei mai multi votanti, 19%, sunt din categoria de varsta 31-60 de ani, iar dintre cei cu studii superioare, 18% ar vota Partidul Realitatea, la fel ca si cei cu studii medii. În cazul celor cu studii medii, procentul este de 16%, arată analiza Curs.

Referitor urban/rural, proportia este de 18% respectiv 16%. Cei mai mari susţinători ai Partidului Realitatea sunt muntenii (21%), urmaţi de bucureşteni (19%), transilvăneni (16%), respectiv moldoveni (14%);

Transilvanenii, în proporţie de 43% şi cei cu studii superioare, în proporţie de 51%, sunt cei care propun ca preponderent pe listele pentru europarlamentare să fie "profesionişti în diverse domenii", în timp ce bucureştenii (34%) susţin ca jurnaliştii să fie candidaţii ai Partidului Realitatea.

Sondajul a fost efectuat de către CURS, la cererea GeoPOL, in perioada 26.10-05.11, pe un volum de 1067 de respondenti, metoda de culegere a datelor fiind fata-n fata, la domiciliul respondentilor. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, la un nivel de incredere de 95%.

loading...
PUTETI CITI SI...