Cat de Trump poti sa fii?! Dragnea: "Ar trebui să ne gândim serios să mutăm ambasada României la Ierusalim"

Postat la: 22.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Cat de Trump poti sa fii?! Dragnea:

Preşedintele PSD susţine că România ar trebui să îşi mute ambasada în Israel la Ierusalim, după decizia lui Donald Trump de a recunoaşte acest oraş drept capitală a Israelului.

„Eu cred că România ar trebui să se gândească serios să mute ambasada României din Israel în Ierusalim. Ar trebui să ne gândim foarte serios. Sunt şi chestiuni practice, toate instituţiile centrale ale Israelului sunt în Ierusalim şi ambasadorii şi personalul ambasadei face (fac, n.red.) naveta din Tel Aviv la Ierusalim. Cred că ar trebui să ne gândim serios ca ambasada României din Israel să fie mutată la Ierusalim", a declarat Liviu Dragnea, vineri, la Parlament.

Joi, Adunarea Generală a ONU a validat, cu o largă majoritate, o rezoluţie care condamnă recunoaşterea de către Washington, pe 6 decembrie, a Ierusalimului drept capitala Israelului. Dintre cele 193 de ţări membre ONU, 128 au votat „pentru" această rezoluţie, nouă au votat „împotrivă", iar 35 de ţări s-au abţinut, printre care şi România. Alte 21 de ţări nu au luat parte la vot.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Bucureşti a reafirmat joi poziţia cu privire la implementarea „soluţiei celor două state", Israel şi Palestina, care să co-existe în pace şi securitate, şi la necesitatea de a pune capăt acestui conflict. De asemenea, MAE a apreciat că promovarea proiectului de rezoluţie ONU pe tema statutului Ierusalimului survine într-un moment în care ar trebui manifestată prudenţă, precizând că România a exprimat vot de „abţinere" în cadrul Adunării Generale a ONU.

Israelul a anexat partea de est a Ierusalimului, pe care a cucerit-o în timpul războiului din 1967, apoi a adoptat o lege, în 1980, prin care a făcut din Oraşul Sfânt capitala sa „indivizibilă". Această anexare nu a fost recunoscută vreodată de comunitatea internaţională, iar palestinienii consideră Ierusalimul de Est drept capitala viitorului lor stat.

loading...
PUTETI CITI SI...