Zece prinți și numeroși miniștri, arestaţi în Arabia Sudită. Motivul ar fi corupţia

Postat la: 05.11.2017 10:19 | Scris de: ZIUA NEWS

Zece prinți și numeroși miniștri, arestaţi în Arabia Sudită. Motivul ar fi corupţia

Anunțul a fost făcut pe canalul de televiziune prin satelit Al-Arabiya, cu capital saudit, relatează AFP, preluată de Agerpres. "Zece prinți și zeci de foști miniștri arestați în Arabia Saudită", a scris pe Twitter canalul care nu a citat sursele sale. Informația nu a putut fi confirmată oficial deocamdată.

Arestările au avut loc la scurt vreme după înființarea acestei comisii, condusă de prințul moștenitor Mohammad bin Salman, în vârstă de 32 de ani. Controlând principalele pârghii ale guvernării, de la apărare la economie, Mohammad bin Salman pare că încearcă să pună capăt contestărilor interne înaintea transferării oficiale a puterii de către tatăl său, regele Salman, în vârstă de 81 de ani.

La sfârșitul lunii octombrie, Mohammad bin Salman a promis o Arabie Saudită "modernă", distanțându-se de imaginea unei țări mult timp considerate ca exportatoare a wahhabismului, o versiune rigoristă a islamului care a alimentat numeroși jihadiști din întreaga lume. El a lansat mai multe proiecte de reformă - dreptul pentru femei de a conduce mașinile și deschiderea de cinematografe, mai ales - care marchează cea mai mare transformare culturală și economică din istoria modernă a regatului, cu o marginalizare de fapt a castei religioșilor conservatori. În același timp, el a acționat pentru consolidarea puterii sale politice, procedând în special la un val de arestări a disidenților, printre care clerici influenți și intelectuali.

loading...