Vladimir Putin: Kim Jong-Un s-a dovedit a fi un lider competent şi matur

Postat la: 12.01.2018 08:16 | Scris de: ZIUA NEWS

Vladimir Putin: Kim Jong-Un s-a dovedit a fi un lider competent şi matur

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, că liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a dovedit a fi un conducător competent şi matur, care este interesat de calmarea tensiunilor provocate în urma testărilor rachetelor balistice, informează siteul Ynetnews.com şi site-ul agenţiei Tass.

"Este un lider absolut competent şi un politician deja matur", a declarat Vladimi Putin, adăugând că obiectivul de a denucleariza Peninsula Coreea poate fi atins doar cu ajutorul dialogului şi negocierilor. Din perspectiva liderului rus, Kim Jong-Un rezolvă situaţia în mod "calm". "Consider că acest lucru este posbil pe termen lung, indiferent de cât de dificil ar părea", a mai afirmat Vladimir Putin, argumentând că denuclearizarea Peninsulei Coreea va fi posibilă în momentul când toate părţile se vor simţi în siguranţă fără arme nucleare.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat după o serie de teste balistice şi nucleare nord-coreene şi a unor exerciţii militare comune, efectuate de SUA, Coreea de Sud şi Japonia. Reprezentanţi ai Phenianului şi ai Seulului s-au întâlnit, marţi, în regiunea demilitarizată Panmunjon, pentru a redeschide dialogul între cele două state după o pauză de doi ani.

loading...