Vladimir Putin considera ca fosta cariera de spion l-a ajutat sa fie presedinte

Postat la: 04.01.2018 07:49 | Scris de: ZIUA NEWS

Vladimir Putin considera ca fosta cariera de spion l-a ajutat sa fie presedinte

Vladimir Putin sugereaza ca "precedentul (sau) loc de munca", de spion, l-a pregatit sa devina presedinte. Intr-un interviu pentru o televiziune rusa de stat, din care Moscow Times a dezvaluit unele fragmente, Vladimir Putin este intrebat daca si-a schimbat comportamentul de cand a devenit presedinte.

"Oricat de ciudat ar putea sa para, nu", raspunde el. "Da, sunt expus, insa in viata mea precedenta am incercat intotodeauna sa ma comport ca si cum eram mereu sub supraveghere. Este ciudat, dar asa s-a intamplat, fara indoiala din cauza precedentului meu loc de munca". Putin a lucrat in serviciile secrete ruse din 1975 in 1991, in Germania de Est. Rolul sau precis este neclar, insa ar fi putut sa fi lucrat in legatura cu Stasi, politia politica a regimului comunist local.

Dupa caderea Zidului Berlinului, el s-a intors la Moscova, unde a lucrat la FSB, succesorul KGB. Vladimir Putin a fost premier in doua randuri, din 1999 in 2000 si din 2008 in 2012. El a fost presedinte in trei randuri, din 2000 in 2008 si incepand din 2012. Putin si-a anuntat candidatura in alegerile prezidentiale din martie.

loading...