Ungaria avertizează că valul de imigranţi din Myanmar ar putea afecta Europa

Postat la: 22.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Ungaria avertizează că valul de imigranţi din Myanmar ar putea afecta Europa

Sute de mii de imigranţi din Myanmar ar putea să ajungă în Europa în cazul în care autorităţile nu vor controla situaţia în regiune, a declarat marţi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, în cadrul unei vizite oficiale în capitala statului asiatic, Naypyidaw, relatează agenţia MTI.

"Este în interesul de securitate al Europei şi al Ungariei să prevină un val de sute de mii de imigranţi din Myanmar. Din acest motiv, Ungaria susţine eforturile statului Myanmar de a depăşi situaţia actuală, fiind necesare reforme pentru a consolida sistemul instituţional democratic şi pentru a stabiliza economia ţării", a spus Szijjarto.

Ungaria a acordat un aviz favorabil proiectelor din domeniul gestionării apei şi al agriculturii, care sunt importante din punct de vedere al dezvoltării economice, a mai transmis şeful diplomaţiei de la Budapesta. Ungaria susţine, de asemenea, statul Myanmar în cadrul organizaţiilor internaţionale. De asemenea, există mai multe companii ungare pe piaţa din Myanmar, care ajută economia digitală, sporind astfel competitivitatea ţării.

În Myanmar, Peter Szijjarto a participat la reuniunea miniştrilor de Externe din Asia şi Europa (ASEM), înainte de a purta discuţii cu preşedintele ţării, ministrul Educaţiei şi ministrul Comerţului.

loading...
PUTETI CITI SI...