Un dispozitiv exploziv a fost aruncat în incinta ambasadei SUA din Muntenegru. Atacatorul s-a sinucis

Postat la: 22.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Un dispozitiv exploziv a fost aruncat în incinta ambasadei SUA din Muntenegru. Atacatorul s-a sinucis

Un bărbat a aruncat un dispozitiv exploziv în incinta ambasadei americane din Podgorica, capitala Muntenegrului, înainte de a se sinucide, a anunţat joi Departamentul de Stat al Statelor Unite, relatează site-ul publicaţiei The New York Times.

Steve Goldstein, responsabil cu diplomaţia şi afacerile publice în cadrul Departamentului de Stat al SUA, a declarat pentru site-ul publicaţiei The New York Times că un bărbat neidentificat a aruncat un dispozitiv exploziv - cel mai probabil o grenadă - în curtea ambasadei din Podgorica, în jurul orei locale 00.30 (01.30, ora României). Explozia ulterioară nu a rănit nicio persoană din cadrul ambasadei, care era închisă. Apoi, atacatorul s-a sinucis.

"Echipa de securitate a cercetat zona şi nu a găsit alte dispozitive explozive. Clădirea nu a fost avariată. Angajaţii ambasadei vor rămâne acasă în cursul zilei de joi, din motive de siguranţă", a spus Goldstein. Departamentul de Stat al SUA nu are deocamdată informaţii despre motivul atacului, fiind luată în calcul varianta unui atentat sinucigaş.

Ambasada SUA din Podgorica a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, că gestionează "o situaţie de securitate activă", sfătuind cetăţenii să evite apropierea de sediul ambasadei. Poliţia a securizat zona, dar nu a oferit informaţii despre natura incidentului. Potrivit unor surse locale citate de agenţia The Associated Press, atacatorul a aruncat o grenadă spre clădirea ambasadei, apoi s-a sinucis prin detonarea unui alt dispozitiv exploziv.

"În acest moment, oficialii ambasadei colaborează cu poliţia pentru a identifica atacatorul. A avut loc o mică explozie, iar investigaţia este în desfăşurare. Ambasada efectuează în prezent o examinare internă pentru a confirma siguranţa întregului personal", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA. Un martor a declarat că a văzut o persoană decedată şi o maşină în flăcări în vecinătatea ambasadei americane din Podgorica.

Conform unui fotograf Reuters aflat la locul incidentului, clădirea ambasadei SUA nu a suferit daune vizibile. 34 de cetăţeni americani şi 134 de muntenegreni lucrează la ambasada SUA din Podgorica. În 2017, Muntenegru a fost cea de-a 29-a ţară care s-a alăturat NATO. Ultima dată când o ambasadă a Statelor Unite a fost atacată s-a întâmplat în 2015, când un bărbat a aruncat două dispozitive explozive improvizate spre biroul american din Taşkent, Uzbekistan. Nimeni nu a fost rănit.

loading...
PUTETI CITI SI...