Un agent al Secret Service care a făcut atac vascular cerebral în Scoţia, în timp ce-l păzea pe Trump, a murit

Postat la: 18.07.2018 12:02 | Scris de: ZIUA NEWS

Un agent al Secret Service care a făcut atac vascular cerebral în Scoţia, în timp ce-l păzea pe Trump, a murit

Agentul, un bărbat cu 19 ani de experienţă în serviciu, s-a îmbolnăvit duminică, în Scoţia, în timp ce se afla în echipa care asigura paza preşedintelui. El a primit "îngrijire medicală de urgenţă" de la medici din Scoţia, dar a murit marţi dimineaţa, înconjurat de membrii familiei sale.

Serviciul secret american a confirmat moartea "cu mare tristeţe şi regret" într-o declaraţie şi l-a descris pe agent drept "un profesionist dedicat". "Secret Service mulţumeşte personalului medical din Scoţia, membrilor Unităţii Medicale din cadrul Casei Albe şi poliţiei scoţiene, care au acordat îngrijire şi sprijin excepţional unui membru al familiei noastre", se arată în declaraţie serviciului secret.

Secret Service nu a publicat numele bărbatului pentru a oferi familiei sale intimitatea şi timpul pentru ai informa pe alţii. Preşedintele american Donald Trump a jucat duminică golf la complexul său scoţian din Turnberry, unde a fost cazat împreună cu soţia sa Melania, înainte de a pleca spre Finlanda, pentru întâlnirea la nivel înalt de luni cu omologul său rus Vladimir Putin, informează EFE şi Reuters.

Trump şi-a condus singur maşinuţa de golf prin complexul din Turnberry, situat pe coasta de sud-vest a Scoţiei. Măsurile de securitate au fost extrem de drastice, atât în interiorul, cât şi în afara complexului, unde au fost impuse restricţii asupra spaţiului aerian. Din acest motiv, poliţia a reţinut duminică un bărbat în vârstă de 55 de ani care, în numele organizaţiei ecologiste Greenpeace, a zburat vineri cu parapanta deasupra complexului din Turnberry pentru a protesta împotriva lui Trump, la câteva minute după sosirea cuplului prezidenţial.

loading...