Trump i-a cerut fostului şef al FBI să oprească ancheta împotriva lui Michael Flynn

Postat la: 17.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Trump i-a cerut fostului şef al FBI să oprească ancheta împotriva lui Michael Flynn

Solicitarea a fost formulată în luna februarie, cu ocazia unei întâlniri în Biroul Oval, şi este menţionată într-un memo scris de Comey la puţin timp după aceea. Comey ar fi detaliat în memo conversaţia cu preşedintele SUA imediat după întâlnire, care a avut loc în ziua ulterioară demisiei lui Flynn, mai scrie New York Times, invocând afirmaţiile a două persoane care au citit documentul redactat de fostul şef al FBI.

Conform CNN, un oficial al Casei Albe a negat că preşedintele Donald Trump i-ar fi cerut lui Comey sau oricui altcuiva să închidă vreo investigaţie, inclusiv pe cea vizându-l pe Flynn, deşi în repetate rânduri a apreciat că fostul său consilier este o persoană decentă, care şi-a slujit şi apărat ţara. Sursa citată a precizat că ceea ce a fost prezentat nu reflectă corect şi riguros conversaţia dintre preşedinte şi Comey.

Vineri dimineaţă, Trump a scris pe Twitter o ameninţare voalată la adresa lui Comey, aparent sugerând că ar putea exista discuţii între cei doi ce ar putea fi transmise presei, pentru a contracara eventuale acuzaţii lansate de fostul director FBI. „James Comey ar face bine să spere că nu există «înregistrări» ale conversaţiilor noastre înainte să înceapă să dea informaţii presei!", a scris Donald Trump.

Michael Flynn a demisionat din funcţia de consilier pentru securitate naţională la jumătatea lunii februarie, la mai puţin o lună de la învestirea în funcţie. Demisia a avut loc imediat după ce presa a scris că Departamentul de Justiţie a avertizat administraţia Trump că Flynn nu a spus adevărul autorităţilor în legătură cu discuţiile sale cu ambasadorul rus şi ar putea fi vulnerabil la şantaj din partea Moscovei.

loading...
PUTETI CITI SI...