Trei bărbaţi au fost puşi sub acuzare pentru crimă în cazul jurnalistei asasinate în Malta

Postat la: 06.12.2017 10:24 | Scris de: ZIUA NEWS

Trei bărbaţi au fost puşi sub acuzare pentru crimă în cazul jurnalistei asasinate în Malta

Trei bărbaţi au fost puşi, marţi, sub acuzare de către autorităţile din Malta, pe motiv că au comis asasinatul asupra jurnalistei de investigaţii Daphne Caruana Galizia, la aproape două luni după ce vehiculul în care se afla jurnalista a fost aruncat în aer, informează site-ul agenţiei Reuters.

Cei trei bărbaţi, toţi de cetăţenie malteză, au fost acuzaţi de crimă şi omucidere în dosarul jurnalistei ucise. Acuzaţii au antecedente penale, iar, potrivit autorităţilor, ei sunt fraţii George şi Alfred Degiorgio, în vârstă de 55 şi 53 de ani, precum şi Vince Muscat, 55 de ani. Cei trei au pledat nevinovaţi în faţa acuzaţiilor, iar procurorii din Malta îi mai acuză şi de posesie ilegală de arme şi de materiale pentru fabricarea bombelor. Anchetatorii încearcă să stabilească dacă acuzaţii au fost doar simpli executanţi sau dacă au şi conceput asasinatul.

În urmă cu o zi, Poliţia din Malta a reţinut zece persoane suspectate că ar avea legătură cu asasinarea jurnalistei de investigaţii Daphne Caruana Galizia. Celelalte şapte persoane arestate în acest caz ar putea fi eliberate în curând pe cauţiune. Jurnalistă foarte cunoscută, ale cărei postări atrăgeau mai mulţi cititorii decât toate ziarele din Malta, Caruana Galizia a fost descrisă de site-ul Politico ca "un WikiLeaks într-o singură femeie". Articolele ei au incomodat teribil diverse personaje influente din Malta, atât din lumea politică, cât şi din lumea interlopă.

Daphne Caruana Galizia a fost ucisă pe data de 16 octombrie după ce maşina în care se afla a fost distrusă de o explozie puternică. Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie în care erau implicaţi inclusiv o serie de oameni politici importanţi. Aceasta a coordonat ancheta Panama Papers din această ţară. Cele mai noi dezvăluiri ale sale îl vizau chiar pe premierul Maltei, Joseph Muscat, şi doi dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui. Jurnalista a dezvăluit presupuse legături între aceştia şi trei companii offshore şi vânzarea de paşapoarte malteze către oficiali din Azerbaijan.

loading...