Theresa May îl „sfătuieşte" la telefon pe Donald Trump: Să nu pornească un război comercial

Postat la: 05.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Theresa May îl „sfătuieşte

Premierul britanic Thersa May l-a îndemnat pe preşedintele american Donald Trump, duminică, să nu pornească un război comercial, exprimându-şi îngrijorările privind decizia de a impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, relatază site-ul cotidianului The Independent.

Premierul britanic şi preşedintele Statelor Unite au discutat despre această problemă printr-o convorbire telefonică. Donald Trump a anunţat, joi, că SUA va impune tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu, fără a specifica dacă noile tarife se vor aplica la exporturile din toate statele, sau doar la câţiva parteneri.

"Premierul şi-a exprimat îngrijorarea faţă de anunţul preşedintelui privind noile tarife care vor fi impuse la importurile de oţel şi aluminiu, notând că acţiunile multilaterale reprezintă singura modalitate de a rezolva problemele părţilor interesate", a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Uniunea Europeană va lua contramăsuri, ca reacţie la anunţul SUA.

loading...
PUTETI CITI SI...