Test eşuat al unui sistem de apărare antirachetă dezvoltat de SUA şi Japonia

Postat la: 23.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Test eşuat al unui sistem de apărare antirachetă dezvoltat de SUA şi Japonia

Noua rachetă antibalistică în curs de dezvoltare de către Statele Unite şi Japonia a eşuat joi în al doilea test de interceptare a unui dispozitiv balistic, a informat joi Pentagonul, scrie AFP.

Prototipul tras de nava militară americană USS John Paul Jones nu a reuşit să intercepteze racheta balistică cu rază medie de acţiune lansată de la o bază militară din Hawaii pentru a servi ca ţintă, a indicat Agenţia americană de apărare antirachetă (MDA) din cadrul Departamentului Apărării. Primul test s-a încheiat cu succes în februarie, interceptorul reuşind să doboare racheta ţintă, conform Agerpres. Statele Unite şi Japonia cooperează strâns în faţa ameninţării reprezentate de rachetele nord-coreene.

Viitorul interceptor 'SM-3 Block IIA', dezvoltat în comun de cele două ţări, urmează să modernizeze sistemul antirachetă AEGIS care este montat la bordul navelor americane şi japoneze. De asemenea, va echipa bateria antirachetă AEGIS care va fi instalată în Polonia cel mai târziu în 2018. Mai mare şi mai puternic decât versiunile actuale, el va fi capabil să intercepteze rachete balistice cu rază medie şi intermediară de acţiune. Mitsubishi şi Raytheon produc fiecare părţi ale interceptoarelor care sunt asamblate în Statele Unite. Potrivit MDA, Washingtonul a cheltuit până în acest stadiu 2,2 miliarde de dolari pentru dezvoltarea noului sistem, iar Japonia aproape un miliard de dolari.

loading...
PUTETI CITI SI...