Summit istoric în Singapore. Trump s-a întâlnit cu Kim Jong-un

Postat la: 12.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Summit istoric în Singapore. Trump s-a întâlnit cu Kim Jong-un

Donald Trump a anunțat că îl va invita pe liderul nord-coreean la Casa Albă, dar și că Phenianul va începe denuclearizarea foarte, foarte curând! Cei doi șefi de stat s-au întâlnit pe insula Sentosa din Singapore. Este pentru prima dată când un lider de la Washington se întâlneşte cu unul de la Phenian.

A fost o strângere de mână istorică, ce a durat 22 de secunde. Deşi momentul a fost mult mai sobru decât cel dintre Kim Jong-un şi preşedintele sud-coreean, atât Donald Trump, cât şi liderul de la Phenian au părut relaxaţi şi au zâmbit. S-au retras apoi pentru discuţii bilaterale, ce au durat 40 de minute.

Experţii spun că discuţia a fost una de tatonare, pentru că era imposibil ca într-un timp atât de scurt să vorbească despre subiecte delicate, precum denuclearizarea. După această primă întâlnire, Kim şi Trump au ieşit la o scurtă plimbare, înainte de a începe o nouă rundă de negocieri, de această dată alături de consilieri.

Summitul de astăzi părea de neconceput în urmă cu doar câteva luni. Iar acum două săptămâni, o lume întreagă se întreba dacă va avea totuşi loc sau nu. Donald Trump l-a anulat, după care a revenit asupra deciziei. Cert este că discuţiile ar putea deschide calea spre o Coree de Nord fără arme nucleare şi, implicit, scutită de sancţiuni economice.

loading...
PUTETI CITI SI...