Statele Unite acuză Rusia că ar fi responsabilă de atacul cibernetic "NotPetya" din anul 2017

Postat la: 16.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Statele Unite acuză Rusia că ar fi responsabilă de atacul cibernetic

Casa Albă susţine că Rusia este responsabilă pentru devastatorul atac cibernetic "NotPetya" din anul 2017, alăturându-se Marii Britanii în condamnarea Moscovei pentru presupusa lansare a acestui virus care a cauzat pagube de miliarde de dolari în întreaga lume, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Atacul cibernetic din iunie 2017 "s-a răspândit în întreaga lume, cauzând pagube de miliarde de dolari în Europa, Asia şi America", a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe. "A fost o parte din efortul necontenit al Kremlinului de a destabiliza Ucraina şi demonstrează tot mai clar implicarea Rusiei în conflictul actual", a adăugat Sanders.

"A fost, de asemenea, un atac cibernetic nesăbuit şi nediscriminatoriu care va avea consecinţe internaţionale". Administraţia SUA "revizuieşte o serie de opţiuni" în legătură cu acţiunile Rusiei, a declarat un oficial de la Casa Alba. Şi Marea Britanie a afirmat recent că Rusia este responsabilă pentru atacul cibernetic de anul trecut, acuzând Moscova de răspândirea virusului informatic "NotPetya", însă Rusia a respins în mod categoric aceste acuzaţii.

loading...
PUTETI CITI SI...