Sistemele de alarmă de pe Insula Guam au fost activate, iar locuitorii au intrat în panică

Postat la: 16.08.2017 09:10 | Scris de: ZIUA NEWS

Sistemele de alarmă de pe Insula Guam au fost activate, iar locuitorii au intrat în panică

Locuitorii Insulei Guam au fost panicaţi de sirenele unei alarme care semnalizau un posibil pericol civil, ele fiind activate marţi, aproape de mizeul nopţii, însă autorităţile locale au precizat că acestea au fost activate de o eroare umană şi că nu există pericole, relatează Politico.com.

În contextul ameninţărilor venite dinspre Phenian privind posibilitatea lansării unor rachete către insula americană, locuitorii insulei Guam au fost alarmaţi de sirenele ce alertau un pericol iminent. "Testul a fost neautorizat şi nu este legat de nicio urgenţă, ameninţare sau avertisment", a precizat serviciul de securitate din Guam într-un comunicat intutulat "Nu s-a schimbat nivelul de ameninţare".

"Nu avem programate teste ale sistemelor de alertă", au mai precizat autorităţile locale. Luni, Coreea de Nord a publicat fotografii cu Kim Jong-Un examinând planurile pentru lovirea teritoriilor din proximitatea insulei Guam, însă Phenianul a anunţat că va aştepta reacţia SUA înainte de a lansa un atac asupra insulei.

Nivelul de alertă este ridicat pe Insula Guam, după ce tensiunile dintre Washington şi Phenian s-au intensificat, cu ameninţări lansate de ambele părţi. Cu toate acestea, oficialii SUA au declarat că preferă ca tensiunile să fie rezolvate pe căi diplomatice, punct de vedere împărţit şi de China sau de Coreea de Sud.