Siria, poligon de tragere. Rusia, atac masiv cu rachete după doborârea avionului

Postat la: 04.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Siria, poligon de tragere. Rusia, atac masiv cu rachete după doborârea avionului

Rusia a răspuns imediat după doborârea avionului militar în Siria, cu un tir de rachete care a lovit regiunea și a ucis zeci de rebeli, potrivit cifrelor oferite de oficialii de la Moscova.

Armata rusă a efectuat un tir cu rachete asupra regiunii din nord-vestul Siriei, după doborârea avionului, iar Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă seară că peste 30 de "terorişti" au fost ucişi, conform RT. Rusia a dat imediat publicității un clip video care surprinde loviturile cu rachete. Răspunsul a venit la câteva ore după doborârea aeronavei și moartea pilotului. Avionul, un SU-25, a fost doborât în Siria în cursul după-amiezii de sâmbătă, într-o zonă controlată de rebeli. Pilotul s-a catapultat, dar a fost ucis ulterior de teroriști, potrivit Moscovei.

Tahrir al-Sham, un grup extremist cu legături cu Al-Nusra, filiala al-Qaida în Siria, a revendicat doborârea avionului, potrivit Reuters. Hayat Tahrir al-Sham este una dintre cele mai puternice grupări rebele din Siria, fiind de fapt o umbrelă pentru mai multe grupuri extremiste. Ceva mai devreme, un alt grup, Jaysh al-Nasr, care este afiliat cu Armata Siriană Liberă (FSA), a postat declarații video despre doborârea avionului. Potrivit datelor preliminare ale autorităților de la Moscova, avionul SU-25 a fost doborât de un MANPAD - sistem portabil anti-aerian. Militarii ruși se află în țara devastată de război pentru a susține regimul lui Bashar al-Assad.

loading...
PUTETI CITI SI...