Recep Erdogan o acuză pe Angela Merkel că susţine "terorişti"; Berlinul respinge "provocările"

Postat la: 14.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Recep Erdogan o acuză pe Angela Merkel că susţine

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a acuzat-o luni seară pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, de susţinerea "teroriştilor", avertizând că va da Olanda în judecată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, replica Berlinului fiind că nu acceptă "provocările".

"Doamnă Merkel, de ce ascundeţi terorişti în ţara dumneavoastră? De ce nu luaţi măsuri?", a declarat Recep Tayyip Erdogan într-un interviu acordat presei turce, acuzând Berlinul că ar fi ignorat 4.500 de dosare ale unor presupuşi terorişti transmise de Ankara. "Doamnă Merkel, susţineţi terorişti?", a adăugat Erdogan, citat de postul BFMTV. "Germania oferă în mod crud susţinere terorismului", a subliniat Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan a declarat în mai multe rânduri că Germania oferă protecţie unor militanţi ai organizaţiei insurgente Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi unor indivizi implicaţi în complotul militar din Turcia. Administraţia Recep Tayyip Erdogan este implicată în crize cu Germania şi Olanda, acuzând presupuse tendinţe "naziste" ale acestora după interzicerea participării unor oficiali turci la mitinguri electorale organizate în perspectiva referendumului privind introducerea sistemului prezidenţial în Turcia.

loading...
PUTETI CITI SI...