Răspunsul lui Merkel după ce Trump a declarat că Germania este ”prizoniera” Rusiei

Postat la: 11.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Răspunsul lui Merkel după ce Trump a declarat că Germania este ”prizoniera” Rusiei

Trump a reiterat criticile la adresa Germaniei, iar Angela Merkel i-a răspuns că țara sa este "independentă", scrie AP. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders a dezvăluit că Trump se va întâlni tot miercuri și cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

La summitul NATO din aceste zile participă lideri din organizație, șefi de stat și miniștri. De exemplu, la prima întâlnire au luat parte Rose Gottemoeller - adjunctul NATO, Ursula von der Leyen - ministrul Apărării al Germaniei, Mevlut Cavusoglu - ministrul Apărării al Turiciei, Justin Trudeau - premierul Canadei și Jacek Czaputowicz - ministrul de externe al Poloniei. Pe toți aceștia îi puteți vedea în fotografiile de mai sus.

Liderii celor 29 de ţări membre NATO, printre care Donald Trump, Emmanuel Macron și Angela Merkel, se reunesc miercuri, la Bruxelles, în cadrul unui summit care va fi dominat de discuţiile cu privire la contribuţiile financiare ale statelor membre la bugetul Alianţei Nord- Atlantice. România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis. Statele Unite, prin vocea liderului de la Casa Albă, cer ca toate ţările să aloce două procente din Produsul Intern Brut pentru Apărare, până în 2024.

România s-a conformat încă de anul trecut. Germania spune că nu poate să aloce această sumă, lucru care a tensionat relaţia dintre Angela Merkel şi Donald Trump. Dincolo de disputele între lideri, experţii militari au lucrat la decizii importante ale summit-ului care implică şi România. Chiar şi în acest context, al neînţelegerilor din SUA şi o parte dintre aliaţii europeni, NATO anunţă decizia de a extinde organizaţia. Aliaţii sunt gata să hotărască invitarea în NATO a Republicii Macedoniei de Nord, după încheierea unui acord istoric cu Grecia, legat de numele acestui stat balcanic.

loading...
PUTETI CITI SI...