Prințul moștenitor al Arabiei Saudite face glume pe tema răpirii premierului libanez

Postat la: 25.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite face glume pe tema răpirii premierului libanez

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a ironizat miercuri afirmaţiile potrivit cărora premierul libanez Saad Hariri a fost reţinut împotriva voinţei sale în ţară anul trecut, exprimându-şi speranţa că prezenţa acestuia la Riad nu va lansa noi "zvonuri despre răpire".

Saad Hariri "va rămâne în regat două zile în plus, prin urmare sper că nu vor apărea zvonuri legate de răpirea sa", a declarat MBS în faţa Forumului economic FII de la Riad. Amuzat, el a dat mâna cu premierul libanez zâmbitor, în timp ce asistenţa a izbucnit în hohote de râs. Arabia Saudită este un aliat vechi al lui Saad Hariri, pe când rivalul iranian susţine în Liban mişcarea şiită Hezbollah. În noiembrie, Saad Hariri şi-a anunţat demisia într-un discurs televizat de la Riad, alimentând speculaţiile potrivit cărora el nu ar fi avut libertate de mişcare.

După medierea Franţei, Saad Hariri şi-a retras demisia luna următoare. Arabia Saudită a negat constant că ar fi jucat vreun rol în această afacere. Saad Hariri a primit în mai, după primele alegeri legislative libaneze din ultimii nouă ani, al treilea mandat de prim-ministru, însă de atunci nu a reuşit să formeze un guvern. Având dublă naţionalitate libaneză şi saudită, el şi-a afirmat sprijinul pentru regimul de la Riad a cărui imagine a fost puternic afectată de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit la Istanbul.

loading...
PUTETI CITI SI...