Papa primit cu aclamaţii de mulţimea de credincioşi care-l aştepta la Fatima

Postat la: 13.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Papa primit cu aclamaţii de mulţimea de credincioşi care-l aştepta la Fatima

Papa Francisc a fost primit cu urale, vineri, de o mulţime imensă de pelerini, la sosirea sa cu elicopterul în oraşul-sanctuar Fatima, în centrul Portugaliei, unde Fecioara Maria a apărut în urmă cu 100 de ani, conform AFP. Elicopterul militar a survolat timp de câteva minute, de la altitudine joasă, sanctuarul unde s-au reunit sute de mii de credincioşi fericiţi de sosirea papei Francisc şi a aterizat la ora locală 17:46 (16:46 GMT) pe stadionul municipal.

În uralele credincioşilor care agitau steaguri şi batiste albe, pontiful argentinian a parcurs surâzător, în picioare, în papamobil, cei aproximativ 5 kilometri de la stadion până la sanctuar. El a încălcat de mai multe ori protocolul de securitate, oprindu-se din loc în loc pentru a-i îmbrăţişa pe credincioşi.

Înainte, el s-a oprit puţin la capela de la baza militară Monte Real, unde a aterizat avionul în care s-a aflat, pentru a se ruga. Suveranul Pontif va rămâne până duminică la Fatima şi va participa la celebrarea a o sută de ani de la apariţiile Fecioarei în faţa celor trei copii păstori şi la slujba de canonizare a celor doi fraţi, Jacinta şi Francisco Marto, care au văzut aceste apariţii. Cei doi fraţi au fost beatificaţi în urmă cu 17 ani de papa Ioan Paul al II-lea.

La ora locală 21:00, papa va participa la slujba de binecuvântare a candelelor şi înainte de rugăciunea rozariului el va adresa câteva cuvinte credincioşilor veniţi să asiste la ceremonie. Papa Francisc va ţine trei predici credincioşilor şi va oficia o liturghie (omilie), toate în limba portugheză, conform Agerpres. După Paul al VI-lea în 1967, Ioan Paul al II-lea în 1982, 1991 şi 2000, şi respectiv Benedict al XVI-lea în 2010, papa Francisc este cel de-al patrulea Suveran Pontif care merge în pelerinaj la Fatima.

loading...
PUTETI CITI SI...