ONU susţine că Phenianul a încălcat armistiţiul de la finalul războiului din Coreea

Postat la: 22.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

ONU susţine că Phenianul a încălcat armistiţiul de la finalul războiului din Coreea

Regimul de la Phenian a încălcat termenii armistiţiului de la finalul războiului din Coreea (1950-1953) după ce militari nord-coreeni au tras mai multe focuri de armă peste linia de demarcaţie şi pentru scurt timp au trecut frontiera în cursul urmării unui transfug, potrivit Comandamentului ONU în Coreea.

Colonelul Chad G.Carroll, un purtător de cuvânt al Comandamentului ONU, a declarat că nord-coreeni au încălcat termenii armistiţiului prin "unu, deschiderea focului peste linia de demarcaţie militară şi doi, prin trecerea, pentru scurt timp, peste linia de demarcaţie militară", făcând referire la frontiera stabilită prin armistiţiul de la finalul războiului din Coreea (1950-1953), potrivit site-ului agenţiei The Associated Press.

Comandamentul ONU a anunţat că regimul de la Phenian a fost informat în legătură cu aceste încălcări şi a fost solicitată o întrevedere cu oficialii nord-coreeni pentru a discuta despre măsurile necesare pentru a preveni producerea unor incidente similare în viitor. O înregistrare dată publicităţii de Comandamentul ONU arată că grănicerii nord-coreeni erau la doar câţiva metri în spatele unui militar nord-coreean care a fugit peste frontieră, în Coreea de Sud.

Grănicerii nord-coreeni au tras aproximativ 40 de gloanţe înspre transfug, care a fost grav rănit, fiind tras la adăpost de trei militari sud-coreeni. Nu a existat niciun schimb de focuri între trupele celor două Corei aflate în zona de frontieră. Militarul nord-coreean a fost operat de mai multe ori pentru a-i fi înlăturate şase gloanţe şi este în stare stabilă.

loading...
PUTETI CITI SI...