O nouă insulă a apărut în apropierea coastei Carolinei de Nord

Postat la: 09.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

O nouă insulă a apărut în apropierea coastei Carolinei de Nord

O nouă insulă a apărut din valuri în apropierea coastei Carolinei de Nord, iar autorităţile americane s-au grăbit să lanseze avertismentul că limba de nisip este un loc prea periculos pentru a fi explorat de turişti, informează Live Science.

Noua insulă a apărut în doar câteva săptămâni şi are lungimea de aproximativ 1,6 kilometri şi o lăţime de 146 de metri. Insula se află în apropiere de Buxton, Carolina de Nord şi a apărut în rezervaţia naturală Cape Hatteras National Seashore. Această insulă a crescut de la o mică acumulare submarină de nisip, din apropierea ţărmului, remarcată în luna aprilie, până la dimensiunile din prezent. O mamă cu fiul ei de 11 ani au explorat insula la puţin timp după ce s-a ridicat din mare, în căutare de scoici. Băiatul i-a dat numele de Shelly Island datorită abundenţei de scoici, conform presei locale.

Deşi este o curiozitate care atrage vizitatori, noua insulă este un loc ce se poate dovedi periculos, avertizează Bill Smith, preşedintele North Carolina Beach Buggy Association. De asemenea, reprezentanţi ai parcului natural Cape Hatteras National Seashore i-au avertizat pe curioşi să nu se apropie de insulă. Aceasta s-a format în apropierea unui popular loc de pescuit şi astfel, cârlige de peşte pierdute timp de zeci de ani de pescari ar putea fi îngropate superficial în nisipul insulei. În plus, în apele ce înconjoară insula sunt numeroşi rechini, iar în îngusta fâşie de apă care separă insula de continent s-au format curenţi foarte puternici.

"Ne îngrijorează că ar putea fi atacuri ale rechinilor dar mai mult ne temem că eventualii înotători ar putea fi luaţi de curent şi se vor îneca", a susţinut Smith. Zona de coastă unde a apărut această insulă se transformă mereu sub acţiunea curenţilor oceanici puternici, a valurilor şi furtunilor. Astfel de forţe au dus şi la ridicarea acestei mici insule de nisip iar peste câţiva ani insula ar putea să crească sau să dispară din nou sub valuri.

loading...
PUTETI CITI SI...