Încrederea rușilor în Vladimir Putin privind relația cu SUA este în scădere

Postat la: 22.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Încrederea rușilor în Vladimir Putin privind relația cu SUA este în scădere

Potrivit unui studiu publicat marți de Pew Research Center, doar 73% dintre ruși aprobă maniera în care liderul de la Kremlin Vladimir Putin gestionează relația cu SUA, un procent în scădere cu 12% față de ultimul studiu din 2015.

Chiar dacă procentul este în scădere, datele studiului mai arată că 59% dintre cei chestionați sunt de părere că Rusia joacă un rol mai important la nivel global față de acum 10 ani. Totodată procentul rușilor care percept NATO ca pe o amenințare s-a diminuat. Doar 41% dintre aceștia sunt de părere că Alianța Nord Atlantică este o amenințare existențială, cu 9 procente mai puțin față de cifrele din precedentul studiu, realizat în 2015. Studiul mai arată că Putin se bucură de încrederea a 87% dintre cetățenii Rusiei, doar 12% declarându-se neîncrezători în privința liderului.

Sondajul celor de la Pew Reasearch Center a fost realizat pe un eșantion de 1000 de persoane adulte din Rusia, cu o marjă de eroare de 4%. Relațiile dintre Rusia și SUA s-au deteriorat în ultimii ani, încrederea opiniei publice rusești privind maniera în care Kremlinul abordează relația cu americanii fiind afectată de acest aspect. Anexarea Crimeei şi continuarea conflictului din estul Ucrainei, sprijinul acordat preşedintelui sirian Bashar al-Assad, interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, sunt doar câteva aspecte ce au contribuit la deteriorarea relațiilor dintre cele două state.

loading...
PUTETI CITI SI...