Muftiul Ierusalimului, arestat de poliția israeliană

Postat la: 14.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Muftiul Ierusalimului, arestat de poliția israeliană

Muftiul Ierusalimului, Mohammed Hussein, a fost arestat vineri la Ierusalim de poliția israeliană după un atac în care au fost uciși doi polițiști israelieni, au anunțat surse apropiate anchetei.

În momentul arestării sale, marele muftiu se afla într-o întâlnire cu alți palestinieni în apropiere de Poarta Leilor din Orașul Vechi pentru a denunța închiderea Esplanadei Moscheilor în urma atacului. Poliția israeliană nu a confirmat această arestare. ''O unitate specială a poliției l-a arestat pe șeic'' în apropierea Esplanadei Moscheilor, a afirmat Khaled Hamo, una dintre gărzile de corp.

''Nu știm nimic de tatăl meu, care a fost adus la un post de poliție'' în Ierusalimul de Est anexat și ocupat, a afirmat fiul muftiului, Jihad Hussein. ''Eram cu el, nu a făcut nimic și nu știu de ce l-au arestat'', a spus fiul muftiului.

Această arestare a avut loc la câteva ore după ce trei arabi israelieni au deschis focul în Orașul Vechi din Ierusalim, omorând doi polițiști, după care au fost urmăriți și uciși pe Esplanada Moscheilor. În urma atacului, poliția a anunțat închiderea tuturor intrărilor pe Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al Islamului, și anularea rugăciunilor de vineri în acest loc situat în Ierusalimul de Est.

loading...
PUTETI CITI SI...