Merkel și Trump, intalnire "de gradul trei"

Postat la: 17.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Merkel și Trump, intalnire

Preşedintele SUA, Donald Trump, o va primi vineri la Casa Albă pe Angela Merkel, după ce vizita cancelarului german a fost întârziată trei zile de furtuna de zăpadă care a paralizat nord-estul Statelor Unite.

Iniţial, vizita urma să aibă loc marţi. Cei doi vor avea o serie de întâlniri pe chestiuni de apărare, comerț și securitate și vor găzdui de asemenea o masă rotundă privind pregătirea vocațională cu oameni de afaceri americani și germani de top. Unul dintre subiectele cheie îl va constitui fi cel mai probabil controversata promisiune a lui Trump de a pune "America pe primul loc" și poziția sa privind acordurile comerciale.

Merkel este o susținătoare a acordurilor de liber-schimb și a deschiderii piețelor. Până acum, Angela Merkel și Donald Trump au avut poziții divergente în legătură cu numeroase teme. În acest an, Trump a atacat-o dur pe Merkel, susţinând că politica porţilor deschise reprezintă o "eroare catastrofală" şi acuzând-o pe aceasta că "distruge Germania". Presa americana a catalogat aceasta intalnire ca una "de gradul trei", facand referire al binecunoscutele trepte de contact intre oameni si extraterestri, cea de gradul trei fiind contactul direct.

 

loading...
PUTETI CITI SI...