Marea Britanie este ameninţată de terorismul de extremă-dreapta, avertizează un oficial britanic

Postat la: 27.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Marea Britanie este ameninţată de terorismul de extremă-dreapta, avertizează un oficial britanic

Marea Britanie se confruntă cu ameninţări semnificative din partea terorismului extremist, a declarat, luni, Mark Rowley, comisarul adjunct al Poliţiei Metropolitane, adăugând că ultimul an în Regatul Unit au fost dejucate 14 atacuri teroriste, relatează Euronews.

"Ameninţările reprezentate de grupările de extremă-dreapta sunt mult mai semnificative şi dificile faţă de cât crede opinia publică. Ele sunt o parte importantă a ameninţărilor teroriste", a declarat Rowley. Comisarul adjunct al Poliţiei Metropolitane a avertizat că organizaţiile de extremă-dreapta din Marea Britanie încearcă să stabilească legături şi cu extremiştii din alte state.

"Sunt mult state din Occident care se confruntă cu extremismul de dreapta şi multe dintre grupările extremiste încearcă să stabilească legături între ele. În Marea Britanie există organizaţii teroriste neo-naziste. Asta ar trebui să ne îngrijoreze", a afirmat comisarul adjunct al Poliţiei Metropolitane. Rowley a adăugat că, în ultimul an, forţele de securitate din Marea Britanie au dejucat zece atacuri islamiste şi patru planificate de extrema-dreaptă.

loading...
PUTETI CITI SI...