Mai multe victime în urma unui incident armat la o moschee din Noua Zeelandă

Postat la: 15.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Mai multe victime în urma unui incident armat la o moschee din Noua Zeelandă

Mai multe persoane au fost împușcate în cursul unui incident armat care a avut loc vineri în zona unei moschei în orașul Christchurch din Noua Zeelandă, informează cotidianul NZ Herald.

Potrivit martorilor oculari, cel puțin o persoană a decedat, iar alte șase au fost transportate la spital, două dintre acestea fiind rănite grav. Poliția a descris incidentul drept "critic" și a recomandat locuitorilor să evite zona. Incidentul s-a produs la moscheea Al Noor mosque, aflată în centrul orașului Christchurch, al treilea cel mai mare din Noua Zeelandă. Toate școlile din oraș au fost închise, a anunțat un reprezentant al poliției.

Publicația Stuff relatează că personalul spitalului din Christchurch a fost informat că urmează să sosească 40-50 de persoane rănite. Echipa de crichet a Bangladeshului se afla în incinta moschei în momentul producerii incidentului, însă "întreaga echipa a fost salvată", potrivit unui mesaj postat pe Twitter de jucătorul de crichet Tamim Iqbal Khan. Un reporter care însoțea echipa de crichet a Bangladeshului a confirmat că echipa "scăpat dintr-o moschee de lângă Parcul Hagley unde erau mai mulți agresori".

Poliția a evacuat clădirile din zona unde s-a produs incidentul și încearcă să prindă atacatorul. Autoritățile suspectează că într-un vehicul aflat la aproximativ trei kilometri de moschee este amplasată o bombă, relatează cotidianul The Guardian. Presa locală relatează că cel puţin şase persoane au decedat în urma incidentului, însă autorităţile nu au anunțat încă un bilanț oficial.

Potrivit informațiilor disponibile până în acest moment, atacatorul a intrat în moscheea din Christchurch în jurul orei locale 13:40 (ora României, 2:40). Un martor ocular a relatat că atacul armat a durat aproximativ 20 de minute, suspectul inspectând metodic fiecare încăpere pentru a descoperi persoane care se ascundeau. Presa locală, citată de agenția The Associated Press, că un nou atac armat s-a produs la o altă moschee din oraș, însă informația nu a fost confirmată de autorități.

loading...
PUTETI CITI SI...