Liderul terorist Abu Bakr al-Baghdadi este rănit şi a cedat temporar conducerea reţelei teroriste Stat Islamic

Postat la: 13.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Liderul terorist Abu Bakr al-Baghdadi este rănit şi a cedat temporar conducerea reţelei teroriste Stat Islamic

Abu Bakr al-Baghdadi este rănit şi a cedat câteva luni conducerea reţelei teroriste Stat Islamic, liderul terorist fiind tratat într-un spital din nord-estul Siriei, afirmă oficiali din cadrul serviciilor secrete irakiene citaţi de cotidianul Al-Sabah.

Conform surselor citate, Abu Bakr Al-Baghdadi a fost rănit într-un raid aerian efectuat în mai 2017 şi a fost nevoit să cedeze mai multe luni conducerea reţelei teroriste sunnite. Nu este clar cine a lansat atacul cu rachetă în care a fost rănit liderul terorist. În noiembrie 2017, Abu Bakr al-Baghdadi a fost observat de informatori militari sirieni în localitatea Al-Bukamal, situată în provincia siriană Deir ez-Zor, în apropierea frontierei cu Irakul.

Rusia a anunţat în 2017 că liderul reţelei teroriste Stat Islamic probabil a fost ucis într-un bombardament rus în oraşul Raqqa, fostul fief sirian al organizaţiei fundamentaliste sunnite. Serviciile secrete occidentale nu au putut confirma moartea liderului organizaţiei teroriste Stat Islamic. În septembrie 2017, organizaţia teroristă Stat islamic a difuzat o înregistrare audio în care Abu Bakr al-Baghdadi lansa un apel pentru comiterea de noi atentate în Occident.

loading...
PUTETI CITI SI...