Liderul suprem al Iranului acuză SUA că ar fi cauza instabilităţii din Orientul Mijlociu

Postat la: 13.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Liderul suprem al Iranului acuză SUA că ar fi cauza instabilităţii din Orientul Mijlociu

Statele Unite sunt de vină pentru problemele şi instabilitatea din Orientul Mijlociu, iar lupta dusă de americani împotriva reţelei teroriste Stat Islamic este de fapt o minciună, a declarat Ayatolahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, potrivit agenţiei de presă Reuters.

"SUA şi agenţii ei reprezintă sursele de instabilitate din Orientul Mijlociu. Cine a creat gruparea Stat Islamic? SUA susţin că luptă împotriva Stat Islamic, însă este o mare minciună", a declarat Khamenei în cadrul unei întâlniri la care au participat oficiali iranieni de rang înalt. Iranul a rupt relaţiile cu SUA imediat după revoluţia islamică din 1979, iar înverşunarea iranienilor împotriva SUA a fost cultivată încă de atunci.

Încă de la începerea Ramadanului, Khamenei a făcut o serie de declaraţii care au vizat SUA, în timp ce preşedintele american, Donald Trump, a vorbit şi el în termeni duri despre Iran încă de la preluarea mandatului, indicând că va anula încercările administaţiilor prezidenţiale anterioare de a reseta relaţiile cu Teheranul.

loading...
PUTETI CITI SI...