Liderul Hamas cere „lumii islamice să organizeze în fiecare vineri o zi a furiei şi a revoltei", după decizia lui Donald Trump cu privire la Ierusalim

Postat la: 15.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Liderul Hamas cere „lumii islamice să organizeze în fiecare vineri o zi a furiei şi a revoltei

"Cerem lumii islamice să organizeze în fiecare vineri o zi a furiei şi a revoltei, în fiecare capitală şi oraş, până vom dărâma decizia lui Trump. Le cerem bisericilor, Papei şi fraţilor noştri creştini să dedice rugăciunile de duminică Ierusalimului", a declarat Ismail Haniya.

Liderul Hamas a vorbit în faţa a mii de susţinători din Fâşia Gaza, adunaţi pentru a sărbători aniversarea de 30 de ani de la înfiinţarea organizaţiei. În cadrul evenimentului au fost prezenţi reprezentanţi înalţi ai Hamas, cât şi politicieni din alte formaţiuni politice şi militare, inclusiv membrii rivali din Fatah (Mişcarea Naţională pentru Eliberarea Palestinei).

Cele două formaţiuni, Hamas şi Fatah, au semnat în luna octombrie o înţelege de reconciliere politică în urma căreia Hamas trebuia să cedeze controlul asupra regiunii Fâşia Gaza, însă înţelegerea a eşuat. Hamas este considerată o organizaţie teroristă de către Statele Unite ale Americii şi Israel. Încă de la anunţul controversat al preşedintelul Donald Trump, cel puţin 12 rachete au fost lansate din Fâşia Gaza către Israel. Proteste au fost organizate în multe teritorii deţinute de către palestinieni, dar şi în câteva state din zona arabă.

loading...
PUTETI CITI SI...