Kim Jong Un înlocuieşte cei mai importanţi lideri militari nord-coreeni înaintea summitului Coreea de Nord-SUA

Postat la: 04.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Kim Jong Un înlocuieşte cei mai importanţi lideri militari nord-coreeni înaintea summitului Coreea de Nord-SUA

Cei mai importanţi trei lideri militari nord-coreeni au fost înlocuiţi cu personaje considerate mai moderate şi mai loiale lui Kim Jong Un, liderul regimului de la Phenian, informează site-ul postului CNN, citând mai multe surse, schimbările având loc în contextul pregătirilor pentru summitul Coreea de Nord-SUA.

Agenţia Yonhap, care citează o sursă din cadrul serviciilor secrete, relatează că No Kwang-chol, prim viceministru al Ministerului Forţelor Armate Populare, l-a înlocuit pe Pak Yong-sik în funcţia de ministru al Apărării. Totodată, Ri Yong-gil a preluat funcţia de şef al Statului Major General al forţelor armate nord-coreene, potrivit sursei citate. Pe lângă aceste schimbări, presa de stat din Coreea de Nord a anunţat că generalul Kim Su-gil a preluat funcţia de director al Biroului Politic General al Armatei Populare Coreene.

"(Coreea de) Nord pare să fi pus noi personaje pe fondul schimbărilor în relaţiile inter-coreene şi a situaţiei din Peninsula Coreeană, deoarece oficialii precedenţi nu aveau flexibilitate în gândire", a mai afirmat sursa, citată de Yonhap, adăugând: "În special, No Kwang-chol a fost catalogat drept o persoană moderată". Kim Jong Un ar fi făcut aceste schimbări pentru a neutraliza orice opoziţie din partea structurilor militare care putea obiecta la un acord de denuclearizare cu SUA, transmite agenţia Yonhap.

"Toţi trei (oficiali promovaţi n.red.) au avut poziţii foarte sensibile şi la nivel înalt sub Kim Jong Un, sunt foarte loiali (lui) şi toţi au experienţă în a interacţiona cu delegaţi străini", a comentat Michael Madden, autorul blogului North Korea Leadership Watch, un site dedicat analizelor despre conducerea Coreei de Nord, relatează site-ul postului CNN.

Madden a mai afirmat că schimbările sunt probabil motivate de o serie de motive, inclusiv de pregătirile pentru summitul Kim-Donald Trump şi viitoarele negocieri cu Coreea de Sud. Oficiali americani depun eforturi alături de colegii nord-coreeni pentru organizarea întrevederii între preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul regimului autoritarist de la Phenian. După ce a fost anulat şi apoi reactivat de către Donald Trump, summitul istoric ar urma să aibă loc pe 12 iunie, în Singapore. Statele Unite cer Coreei de Nord să asume angajamentul abandonării "complete, în mod verificabil şi ireversibil" a programelor de înarmare atomic şi balistic.

loading...
PUTETI CITI SI...