Jurnalist de investigații slovac, asasinat împreună cu partenera sa

Postat la: 26.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Jurnalist de investigații slovac, asasinat împreună cu partenera sa

Jurnalistul de investigații Ján Kuciak împreună cu partebera sa au fost uciși cu mai multe focuri de armă în acest week-end în Velka Maca, aflată la mai puțin de 100 km de capitala slocaviei, Bratislava, anunță luni site-ul Reporteri Fără Frontiere.

Jurnalistul de investigații Ján Kuciak împreună cu partebera sa au fost uciși cu mai multe focuri de armă în acest week-end în Velka Maca, aflată la mai puțin de 100 km de capitala slocaviei, Bratislava, anunță luni site-ul Reporteri Fără Frontierei.
Decesul jurnalistului în vârstă de 27 de ani, care lucra pentru publicația online Aktuality.sk, a fost confirmată de ministerul de Interne slovac.

Ján Kuciak se specializase pe anchetele legate de fraude fiscale la scară mare. Ultimul articol publicat de jurnalist a fost despre activitatea lui Marián Kocner, un controversat antreprenor slovac, suspectat de legături cu mai mulți responsabili politici. Organizația Reporteri Fără Frontiere condamnă "acest asasinat care lovește din nou un jurnalist de investigații din sânul Uniunii Europene" și face apel la autorități pentru pedepsirea celor responsabili pentru acest "act odios".

Moartea lui Ján Kuciak este al celui de-al 5-lea jurnalist asasinat în UE. Acest asasinat survine după uciderea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia, pe 16 octombrie 2017, masacrul a 7 jurnaliști ai publicației Charlie Hebdo din 2015, asasinatul jurnalistului elen Socratis Guiolias, ucis în fața locuinței în 2010 și a croatlui Ivo Pukanic, ucis în explozia atomobilului său, în 2008.

loading...
PUTETI CITI SI...