Ivanka Trump, ambasadoare SUA la ONU? O propunere ''dinamita'', sustine tatal-presedinte

Postat la: 10.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Ivanka Trump, ambasadoare SUA la ONU? O propunere ''dinamita'', sustine tatal-presedinte

Numirea fiicei sale Ivanka in postul de ambasador al Statelor Unite la ONU "ar fi dinamita", a afirmat Donald Trump intrebat despre zvonurile care o vedeau in locul lui Nikki Haley (foto drapta), care a demisionat.

Presedintele american a adaugat, insa, imediat, ca suspiciunile de nepotism ar impiedica probabil o asemenea desemnare. Iar Ivanka Trump (foto stanga) a exclus aceasta posibilitate intr-un mesaj pe Twitter sub forma de punere la punct, relateaza AFP.

"Stiu ca presedintele va numi o persoana formidabila pentru a o inlocui pe ambasadoarea Haley. Aceasta persoana nu voi fi eu", a scris ea.

"Avem multe nume", le-a explicat Donald Trump jurnalistilor pe peluza de la Casa Alba de unde urma sa plece cu elicopterul spre o reuniune publica in Iowa, in perspectiva alegerilor legislative de la jumatatea mandatului, din 6 noiembrie.

El a mai amintit numele Dinei Powell, fosta responsabila a Consiliului National de Securitate al presedintiei SUA, "o persoana la care ma voi gandi".

"Va voi spune ceva: oamenii care stiu, stiu Ivanka ar fi dinamita. Stiti insa ca as fi acuzat de nepotism, puteti crede asta?", s-a intrebat el, vizibil incantat sa se joace in fata jurnalistilor cu ideea unei numiri a fiicei sale de 36 de ani in acest post cheie al administratiei.

"Cred ca Ivanka ar fi exceptionala. Ceea ce nu inseamna ca o voi alege pe ea (...) Nu cred ca exista cineva care sa aiba mai multa incredere in lume decat ea", a continuat Donald Trump.

Nikki Haley si-a anuntat marti dimineata demisia, care isi va face efectul la sfarsitul anului, luand prin surprindere intreaga clasa politica americana. Ea a fost una dintre personalitatile cele mai proeminente ale inceputului de mandat al lui Donald Trump.

loading...
PUTETI CITI SI...