Insurgenţii sirieni au folosit 13 drone pentru a ataca două baze militare ruse din Siria

Postat la: 09.01.2018 08:40 | Scris de: ZIUA NEWS

Insurgenţii sirieni au folosit 13 drone pentru a ataca două baze militare ruse din Siria

Ministerul Apărării rus a anunţat, luni, că militanţii terorişti sirieni au folosit 13 drone pentru a ataca, în noaptea de 6 spre 7 ianuarie, două baze militare pe care Rusia le deţine în Siria, însă nu au reuşit să provoace pagube mari. Ministerul Apărării a menţionat că este vorba despre baza aeriană rusă de la Hmeymim şi centrul de logistică de la Tartus, ambele situate în vestul Siriei.

Potrivit agenţiei de ştiri Tass, nu există victime în urma atacului cu drone, iar clădirile nu au fost distruse şi operează în continuare. "În timpul nopţii, bazele aeriene ruse au anunţat că 13 obiecte aeriene de dimensiuni mici s-au îndreptat către centrele militare ale Rusiei. Zece din acele UAV (drone) s-au apropiat de baza aeriană Hmeymim şi încă trei de centrul de logistică Tartus", a informat Ministerul Apărării. Potrivit declaraţiei Ministerului, decizia militanţilor sirieni, de a folosi drone pentru a ataca baze ale Rusiei din Siria, ar fi putut veni din partea unei ţări care are un potenţial ridicat de tehnologie.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi. Rusia a început operaţiuni militare în Siria în septembrie 2015, ajutând Administraţia Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

loading...