Infometare în orfelinate din Belarus. Un tânăr de 20 de ani cântăreste 11,5 kg

Postat la: 21.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Infometare în orfelinate din Belarus. Un tânăr de 20 de ani cântăreste 11,5 kg

Aproximativ 100 de copii şi tineri din orfelinate din Belarus au fost descoperiţi a se afla în pragul înfometării, fapt ce a determinat începerea unor cercetări penale, informează The Guardian.

Procurori, medici şi oficiali ai caselor de copii au dezvăluit că grupuri de tineri malnutriţi lâncezesc în orfelinate vreme de ani de zile. Unii dintre adolescenţii malnutriţi cântăresc chiar şi 15 kg, în vreme ce un tânăr de 20 de ani întâlnit într-un dintre orfelinate are greutatea de 11,5 kg. Autorităţile au lansat o investigaţie pentru a descoperi cum minorii au ajuns într-un stadiu ce le ameninţă viaţa.

Potrivit procurorilor, aceştia au fost victimele neglijării şi malnutriţiei, iar mai mulţi directori de orfelinate au fost concediaţi. Unele orfelinate au anunţat că fragilitatea fizică a copiilor provine din probleme acestora psihologice. Scandalul a izbucnit în momentul în care un pediatru al uneia dintre instituşiile afectate a invitat mai mulţi jurnalişti pentru a acoperi subiectul unui meci de fotbal caritabil, în urma căruia se strângeau bani pentru alimente speciale destinate malnutriţiei pentru orfelinate.

loading...
PUTETI CITI SI...