Hollande: "Toate ipotezele cercetate în cadrul anchetei sunt de ordin terorist"

Postat la: 21.04.2017 09:22 | Scris de: ZIUA NEWS

Hollande:

Președintele Franței, François Hollande, a anunțat că atacul produs în seara zlei de joi, 20 aprilie, în centrul Parisului reprezintă un act terorist. "Toate ipotezele cercetate în cadrul anchetei sunt de ordin terorist", a afirmat șeful statului francez.

Atacatorul, despre care se spune că ar avea domiciliul în Belgia, a vizat un echpaj al poliției rutiere franceze și a folosit un pistol-mitralieră tip Kalașnikov. Un polițist a fost împușcat mortal, un altul este grav rănit, iar o turistă a fost rănită de un glonț care a ricoșat. Agresorul a încercat să fugă dar a fost, la rândul său, ucis de forțele de ordine. Întrucât atacul a avut loc pe Bulevardul Champs-Elysées, care este o arteră comercială, s-a vehiculat inițial ideea că n-ar fi fost vorba de un incident terorist, ci de un jaf armat asupra unui magazin.

"Gândurile mele sunt la familia poliţistului care a fost ucis şi la cei răniţi. Vom organiza ceremonii naţionale pentru omagierea acestui poliţist ucis în mod laş. Trebuie să conştientizăm faptul că agenţii de poliţie sunt expuşi. Am reiterat toate angajamentele asumate. Trebuie făcut totul pentru ca poliţiştii, jandarmii şi militarii să îşi poată exercita misiunile. Concetăţenii noştri sunt protejaţi, trebuie să fie şi vor fi", a subliniat François Hollande.