Germania anunţă că nu se alătură unui atac al SUA asupra Siriei. Franţa are, deocamdată, rezerve

Postat la: 12.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Germania anunţă că nu se alătură unui atac al SUA asupra Siriei. Franţa are, deocamdată, rezerve

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, joi, că ţara sa nu se va alătura unor posibile atacuri împotriva Siriei, însă a adăugat că susţine eforturile statelor occidentale duse împotriva folosirii armelor chimice, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

"Germania nu va fi parte a unor posibile acţiuni militare împotriva Siriei, însă susţinem toate eforturile care scot în evidenţă că folosirea armelor chimice este inacceptabilă", a declarat Merkel.Şi Franţa este deocamdată rezervată. Preşedintele Emmanuel Macron, a declarat, joi, că ţara sa are dovezi că regimul de la Damasc a comis atacul chimic din oraşul sirian Douma, adăugând că va decide dacă va ataca Siria doar când va avea toate informaţiile necesare, informează site-ul agenţiei de presă Reuters. "Echipele noastre au lucrat la asta toată săptămâna şi vom lua o decizie atunci când vom considera că va fi folositoare şi eficientă", a declarat preşedintele francez.

Macron a precizat că Parisul a stabilit că regimul Bashar al-Assad a folosit arme chimice în oraşul sirian Douma la data de 7 aprilie.
Declaraţiile vin în contextul în care preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat, miercuri, Rusia că Statele Unite vor ataca Siria, din cauza unui presupus atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Regimul de la Damsc şi Rusia au negat orice implicare în atacul chimic de la periferia Damascului, sugerând că incidentul ar putea fi folosit ca pretext pentru o intervenţie militară. Preşedintele SUA a promis o ripostă dură la atacul chimic produs la periferia Damascului, soldat, potrivit diverselor surse, cu moartea a 40-60 de persoane şi rănirea altor aproximativ 1.000. Preşedintele american s-a consultat cu Franţa şi Marea Britanie pentru o ripostă militară multinaţională în Siria.

loading...
PUTETI CITI SI...