Fostul presedinte georgian Mihail Saakasvili, arestat cu mascati intr-un apartament din Kiev

Postat la: 05.12.2017 14:32 | Scris de: ZIUA NEWS

Fostul presedinte georgian Mihail Saakasvili, arestat cu mascati intr-un apartament din Kiev

Fostul preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili, a fost arestat azi dimineaţa într-un apartament la Kiev şi dus cu forţa într-o furgonetă a poliţiei de către agenţi mascaţi, în pofida protestelor susţinătorilor săi, potrivit AFP.

Acesta este ultimul episod al unui conflict între el şi autorităţile ucrainene şi mai ales cu preşedintele Petro Poroşenko, conform sursei citate. AFP susţine: "La un an de la revoluţia din Maidan, Saakaşvili, naturalizat ucrainean, a devenit în 2015 guvernatorul oblastului Odesa, însă relaţiile sale cu Poroşenko s-au deteriorat rapid. Securitatea statului (SBU) a precizat că vrea să-l audieze în cadrul unei anchete cu privire la o organizaţie criminală cu care ar avea legături, pentru care ar putea să fie condamnat la cinci ani de închisoare".

Sursa citată susţine că înainte să fie luat de poliţişti, Saakaşvili s-a adresat mulţimii de pe acoperişul casei sale. Postul rus RT scrie că acesta a ameninţat că se aruncă de pe acoperiş. El l-a acuzat pe Poroşenko că este un hoţ şi un trădător. Susţinătorii săi au încercat să blocheze furgoneta poliţiei, însă fără succes. "Îi îndemn pe toţi ucrainenii să iasă în stradă şi să gonească hoţii", a spus el. Sursa citată mai menţionează: "Mihail Saakaşvili, în vârstă de 49 de ani, a revenit în Ucraina în septembrie, din Polonia, în pofida faptului că a fost privat de cetăţenia ucraineană. El şi-a pierdut cetăţenia ucraineană, iar în prezent este apatrid". Saakaşvili a fost preşedintele Georgiei din ianuarie 2000 în noiembrie 2013. În timpul preşedinţiei sale a avut loc Războiul de cinci zile cu Rusia, dezastruos pentru Georgia, în august 2008.

loading...