Federica Mogherini: UE nu numai că va supravieţui, ci va deveni mult mai puternică după Brexit

Postat la: 04.01.2018 08:02 | Scris de: ZIUA NEWS

Federica Mogherini: UE nu numai că va supravieţui, ci va deveni mult mai puternică după Brexit

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, a declarat, miercuri, că Uniunea Europeană va rămâne puternică şi după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, în pofida faptului că mulţi se aşteptau ca Brexit să fie începutul sfârşitului pentru UE, relatează France 24.

"Mulţi au crezut că referendumul din Marea Britanie cu privire la ieşirea din Blocul comunitar va fi începutul sfârşitului pentru Uniunea Europeană", a declarat Mogherini, care efectuează o vizită oficială în Cuba. "Sunt foarte încrezătoare că Uniunea Europeană nu numai că va supravieţui, ci şi că va deveni mult mai puternică. Lumea are nevoie ca Uniunea Europeană să rămână puternică şi vom realiza acest lucru", a adăugat Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe.

În acest moment, negocierile dintre Bruxelles şi Londra pentru Brexit sunt în plină desfăşurare. La 15 decembrie, liderii Uniunii Europene au acordat mandatul pentru următoarea fază a negocierilor privind Brexit cu Marea Britanie, pentru a pregăti discuţiile privind relaţiile viitoare, din punct de vedere comercial şi al securităţii. S-a ajuns la un acord privind factura de Brexit, chestiunea graniţei irlandeze şi drepturile cetăţenilor din UE.

loading...