Explozie la un depozit de muniție din Ucraina. Mii de oameni au fost evacuați

Postat la: 23.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Explozie la un depozit de muniție din Ucraina. Mii de oameni au fost evacuați

O explozie puternică a avut loc la unul dintre cele mai mari depozite de muniție din Ucraina, fiind urmată de un incendiu. Mii de oameni au fost evacuați în urma incidentului, în timp ce numeroase echipaje au intervenit la fața locului. Autoritățile ucrainene au evocat un act de sabotaj, relatează Russia Today.

Explozia a avut loc în localitatea Balakleia, din regiunea Harkov. În urma deflagrației, depozitul de muniție a fost cuprins de un incendiu de proporții, în timp ce mii de oameni au fost evacuați. Majoritatea populaţiei din localitate a fost evacuată, a confirmat Departamentul pentru Apărare Civilă a administraţiei locale pentru RIA Novosti.

"Primul val de evacuări s-a încheiat, majoritatea populaţiei a fost evacuată cu autobuze. Acum autobuzele se întorc pentru a evacua restul. Specialiştii merg din casă în casă pentru a verifica cine rămâne", a anunţat administraţia.

Autoritățile au stabilit un perimetri de securitate pe o rază de şapte kilometri în jurul depozitului. Anatoli Matios, procurorul militar şef al ţării, a scris pe Facebook că, potrivit datelor preliminare, incendiul a fost provocat de un act de sabotaj . Flăcările au distrus puncte de depozitare a rachetelor şi artileriei. Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz.

loading...
PUTETI CITI SI...