Erdogan îl cataloghează pe Netanyahu drept terorist după ce 15 protestatari palestinieni au fost împuşcaţi mortal de armata israeliană

Postat la: 02.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Erdogan îl cataloghează pe Netanyahu drept terorist după ce 15 protestatari palestinieni au fost împuşcaţi mortal de armata israeliană

Preşedintele turc Tayyip Erdogan l-a numit pe omologul său israelian Benjamin Nentanyahu "terorist", după ce 15 protestatari palestinieni au fost împuşcaţi mortal în confruntările cu armata israeliană, izbucnite la frontiera Israelului cu Fâşia Gaza, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Israelul a încercat să justifice uciderea celor 15 de palestinieni în timpul protestelor de vineri, iar premierul Netanyahu postat pe platforma Twitter că armata israeliană nu va fi "primi o prelegere din partea celor care au bombardat populaţii de civili".

"Nu avem ruşinea invadării, Netanyahu. Eşti un invadator, iar în acest moment te afli pe acel teritoriu ca un invadator. În acelaşi timp, eşti un terorist", a declarat preşedintele turc Erdogan. "Sunteţi un stat terorist. Este cunoscut ceea ce aţi făcut în Gaza şi în Ierusalim. Nimeni din această lume nu vă place", a adăugat liderul de la Ankara.

Zeci de mii de palestinieni au participat vineri la "Marşul întoarcerii", organizat de mişcarea islamistă Hamas pentru încurajarea revenirii refugiaţilor palestinieni pe teritoriul israelian. Armata israeliană a mobilizat zeci de lunetişti pentru aceste proteste violente, iar ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a avertizat că oricine se apropie de gardul dintre Israel şi Fâşia Gaza se expune riscurilor.

loading...
PUTETI CITI SI...